Kapitel 1.2 Undersliga saker händer

 
Under natten händer underliga saker hos Amanda. Badkaret svävar!
Amanda borde ha vaknat av allt oväsen, men hon sov ovanligt tungt den natten, eftersom hon var så trött.
 
 
Morgonen därpå upptäckte Amanda att duschen gått sönder. Det var mycket märkligt, då hon inte hade märkt något alls dagen innan då hon duschade efter jobbet. Men men, tänkte Amanda för sig själv och satte genast igång att laga den. Hon ville ju inte behöva betala för en reparatör. Nej minsann, detta skulle hon ordna själv!
 
 
Amanda kände att det var viktigt att hålla kroppen i trim, och gick till gymmet och tränade då hon kände att hon hade tid. En ganska så snobbig kvinna kom in och tittade lite snett på Amanda.
 
 
Amanda trodde knappt sina ögon. Den där bimbon satte igång och tränade i bikini! Hur kan hon bara visa upp sig sådär på ett gym? Det är olämpligt, tänkte blyga Amanda. Hennes egen bikini var inte särskilt avslöjande, men det var hon nöjd och glad över.
 
 
När Amanda kommit hem från gymmet, så upptäckte hon att kranen i köket stod och sprutade hej vilt.
-Men vad i hela friden!
Hur kan den ha gått sönder, när jag inte ens har rört den sen i morse, tänkte hon.
 
 
Mot kvällen kom Zacke förbi för att umgås med Amanda. Han var romantisk som ville titta på stjärnorna, och dom pratade i timmar om livet, och att en dag hitta den sanna kärleken. Zacke fick plötsligt bråttom hem, som om Amanda träffat en nerv. Han kanske också är blyg, tänkte hon.
 
 
Den natten hände det något otroligt! Ett spöke som det droppade vatten från, svävade omkring på tomten.
 
 
Amanda vaknade denna gång, av att spisen förde en massa oväsen. När hon gått upp ur sängen, så kilade hon sig i huvudet, och undrade om hon verkligen var vaken. Det såg nämligen ut som om spisen svävade.
 
 
Hon trodde knappt sina ögon, då hon såg hennes obekväma stol sväva i luften.
 
 
Amanda skulle precis gå och lägga sig igen, efter alla konstigheter. Hon stod vid sängen och tittade bort mot badkaret, men såg plötsligt för ett ögonblick, när skepnaden låg i hennes egen säng! Hans klädet var konstiga, och håret var ganska långt, men hon såg bara baksidan av honom. I nästa ögonblick försvann han. Men Amanda kunde fortfarande känna en närvaro. Den natten blev det inte mycket sömn.
 
 
En del nätter kunde sprinklersystemet sätta igång av sig självt. När hon gick upp för att stänga av det, så fanns det ingen i närheten.
 
 
Det gick långsammare för Amanda att bli befordrad på jobbet, då hon ofta var så trött. Hon var verkligen trött på det här, och sökte runt på tomten. Det fanns inte så mycket att söka igenom, och när hon kom fram till busken på tomten så förstod hon. Någon hade dött här, och efteråt inte fått någon ro. Amanda grät då hon förstod att hon inte var tokig, och att hon inte hade inbillat sig alltihop.
 
 
Hon gjorde sig i ordning och besökte genast kyrkogården, för att få graven och kvarlevorna från mannen flyttad dit. Det var inga problem, förutom att platsen var väldigt läskig.
 
 
Efter att graven blivit flyttad så hälsade Amanda på.
-Jag kände dig aldrig. Men jag hoppas verkligen att du har funnit frid, och att du är med dina nära och kära.
Det kändes som en stor lättnad när Amanda gick där ifrån. Nu var det äntligen över, nu skulle hon kunna sova igen på nätterna.
 
 
På vägen ut ur kyrkogården så hittade hon en sköldpadda, som vandrade omkring i gräset.
-Åååh så söt. Jag önskar jag kunde behålla dig lille vän.
Men det fanns varken pengar eller tid för ett husdjur just nu.
 
 
När hon kom hem, så bjöd hon över Zacke. Hon pratade om vad som hade hänt den senaste tiden, och vad som var orsaken. Zacke såg mycket fundersam ut, och verkade inte tro på spöken. Men Amanda visste att han skulle hålla tyst om det. Dom var ju trots allt bästa vänner, och folk tyckte nog att Amanda var konstig nog, som fortfarande inte hade gjort något åt sitt så kallade hus.
 
 
Tiden gick, och Amanda fortsatte att leva som hon gjorde. Det ända hon ändrade på var faktiskt brevlådan. Hon hade blivit tillsagt att hon inte fick ha en annorlunda brevlåda, och att hon måste ha en likadan som grannarna. Men det gjorde inte något. Hon tyckte hennes piratbrevlåda var fin, men hon ville inte hamna i bråk med grannarna.
 
 
En dag när Amanda slängde sina sopor, så kom en underligt bekant figur förbi!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0